Manuel Bravo Solano

Han passat quatre dies des del desallotjament del Banc Expropiat. Dins del debat polític que s’ha generat s’està parlant de moltes coses, barrejades entre elles i d’una forma molt confusa i tergiversada que si volguéssim aclarir de dalt a baix donaria peu a una gran quantitat de comunicats. Així i tot, amb prou feines ha sortit a la llum aquell que nosaltres considerem un dels principals responsables del conflicte. Perquè tot això no és, com s’ha dit, un conflicte entre particulars, és un problema entre un voltor i una comunitat. Entre Manuel Bravo Solano i el Banc Expropiat.

Manuel Bravo Solano és el propietari legal del Banc Expropiat. Un conegut especulador immobiliari emparat per una família de més especuladors que es dedica a la compravenda d’empreses i locals. Va comprar el Banc Expropiat a Catalunya Caixa amb l’única voluntat d’especular amb l’immoble, sabent que per aconseguir-ho havia de desallotjar el local i el projecte que s’hi duia a terme.

Manuel Bravo Solano representa una forma de vida basada en la competitivitat voraç, el tots contra tots, el benefici individual a costa del perjudici col·lectiu: la llei de la selva capitalista, on els més forts aixafen els més dèbils i no hi ha lloc per a la cooperació, la solidaritat o l’ajuda mútua. Manuel Bravo Solano forma part d’una classe d’espècimens que ens els darrers anys està envaint el barri de Gràcia, barri de moda en aquesta Barcelona malvenuda al turisme en què especuladors sense escrúpols compren locals o edificis sencers, troben la manera de fer marxar els seus habitants i els reformen per convertir-los en hotels o pisos turístics. Aquest procés de gentrificació està acabant amb el teixit veïnal de Gràcia i de molts altres barris, i els voltors immobiliaris com Manuel Bravo Solano en són directament responsables.

Així doncs, centrem la mirada al lloc on toca. Mentre els mitjans de comunicació posen les institucions al centre del conflicte, Bravo Solano resta amagat al seu despatx amb la policia defensant els seus interessos.

Per això, des del Banc Expropiat insistim: res del que està succeint pararà fins que haguem recuperat el nostre espai. Tenim tota la legitimitat del món per fer el que estem fent. Som milers i ell és un. No ens importa que Catalunya Caixa, després d’haver estat rescatada amb diners públics, malvengués el Banc Expropiat a Manuel Bravo Solano per tal de treure’s el problema de sobre. No donem cap legitimitat a aquest pacte entre voltors. El Banc Expropiat és nostre perquè som nosaltres que li hem donat vida.

No tenim, doncs, res a negociar. Si les institucions tenen alguna voluntat de solucionar el conflicte, potser en algun moment se’ls acudirà que la persona amb qui han de parlar no és cap representant o portaveu del Banc Expropiat, sinó amb Manuel Bravo Solano; és ell qui té el desllorigador d’aquest conflicte. Que s’entenguin entre ells, i que Manuel Bravo Solano deixi estar el Banc i desaparegui del barri. No ens aturarem fins que puguem tornar al Banc.

#TornemAlBanc

2 thoughts on “Manuel Bravo Solano

Els comentaris estan tancats.