Gener 2014: Cicle de Cinefòrum sobre Cinema Gitano

Cinefrorum2014-copia

Recomencen els cinefòrum del Banc Expropiat.

Durant tot el mes de gener el cicle serà sobre Cinema Gitano.
Tindrem mantetes i infusions per escalfar-nos!
Cada diumenge a les 19.00 hores!

 

Diumenge 12/01: “Lola vende cá”
Dir. Llorenç Soler: 2000, 92′

Lola va ser adoptada, acabada de néixer, per una família on ha crescut en els costums i les tradicions gitanes. A punt d’acabar el batxillerat Lola es planteja, en contra de la seva família i el seu entorn social, continuar els estudis i fer la carrera de magisteri. Però just en aquest moment apareix l’amor en la figura de Joan, un gitano de la seva edat. La noia es debat entre seguir els dictats del seu cor i formar una família, amb les obligacions que això comportaria, o bé seguir el seu impuls de continuar estudiant, malgrat els costums gitanes.

 

Diumenge 19/01: “Gadjo Dilo”
Dir. Tony Gatlif: 1998, 100′

Gadjo Dilo significa el paio boig en romaní. El paio, en aquest cas, és Stéphane, un jove francès que viatja a Romania buscant una cantant misteriosa. Només la música li permet superar les diferències culturals, facilitar la seva integració al grup, i trobar l’amor …

 

Diumenge 26/01: “Los Tarantos”
Dir. Francisco Rovira Beleta: 1963, 92′

A Barcelona s’intensifica, en un violent enfrontament, l’odi de dues famílies gitanes rivals: “Els Tarantos” i “Els Zorongos”. Rafael, el Taranto coneix, en el marc singular d’un casament, a Juana, La Zoronga. Els dos joves, envoltats per la màgia de la festa, es juren amor etern amb un pacte de sang. Després d’una nit d’amor, descobreixen amb desesperació que pertanyen a les dues famílies rivals. Angoixes, la mare Taranta, seduïda per l’embruix del ball de Juana, supera l’odi familiar, però Rosendo el pare Zorongo es nega acceptar l’enllaç.