Com podem defensar el Banc Expropiat

Com podem defensar el Banc Expropiat

Per enèssima vegada, el Banc Expropiat torna a estar amenaçat (comunicat). En aquest cas són la Tresoreria General de la Seguretat Social i el Sevei Català de la Salut qui està impulsant el desallotjament de l’antic Cap Quevedo. En aquesta campanya continuem pensant que la nostra força es troba en la diversitat de tàctiques. Volem defensar el Banc Expropiat perquè és un projecte necessari a les nostres vides. Seguint aquest plantejament, veiem important fer extensiva la pregunta «Què farieu per defensar allò que estimeu?». Aquests són els objectius i els mitjans que ens agradaria seguir per dur a terme aquesta campanya:

Objectius i mitjans
El nostre objectiu principal és que els responsables del desallotjament retirin la denúncia. Donat que el procés judicial es troba en un estat relativament avançat, també veiem important intentar que el Jutjat suspengui el desallotjament cautelar, que la policia trobi moltes dificultats a l’hora executar el desallotjament i que als responsables polítics no els surti a compte revifar la flama d’aquest conflicte. Per a que això sigui possible ens agradaria que, a més a més de la gent que utilitzem l’espai, totes les persones que sentiu afinitat amb aquest projecte i creieu que l’espai no ha de ser desallotjat pogueu mostrar la vostra solidaritat de la manera que creieu convenient. Aquestes són algunes idees:

Algunes idees per aturar el desallotjament del Cap Quevedo
1) Fer difusió de la informació sobre el Banc Expropiat i la campanya contra el desallotjament:
– Que corri la veu! que no quedi paret o racó al carrer o Internet on no es conegui el cas. Imatge
– Penjar banderoles o pancartes als vostres balcons o finestres en suport al Banc Expropiat.
– Penjar els cartells i posar les enganxines de la campanya als vostres barris i als vostres espais. Podeu descarregar el material en aquest enllaç.

2) Fer aportacions:
– Necessitem paper DinA3 i DinA4 i gent que pugui imprimir i/o fer fotocòpies gratis.
– També necessitarem suport econòmic per cobrir les despeses que es puguin generar durant la campanya i el desallotjament.

3) Assenyalar als responsables i demostrar que no volem que desallotjin el Banc Expropiat
– Les oficines de la Tresoreria General de la Seguretat Social i del Servei Català de la Salut són una gran bústia de suggeriments. Hi ha moltes maneres de fer arribar el missatge, deixem volar la nostra imaginació! *Adjuntar imatge d’enganxina a la plaqueta de CatSalut
– Hashtag a seguir: #CatSalutnodeixaviura

4) Continuar donant vida a l’espai:
– Seguir realitzant activitats, xerrades, jornades, tallers i reunions al Cap Quevedo és una manera de demostrar la nostra necessitat i voluntat que aquest espai no sigui desallotjat.

Quin suport ens agradaria tenir
Els únics criteris sobre el tipus de suport que voldríem ve marcat pel mateix contingut polític que ha tingut el Banc Expropiat en tot aquest temps. Sempre hem apostat per l’autoorganització, l’autonomia i la horitzontalitat en la nostra lluita contra el capitalisme. Per tant, encara que són la Tresoreria General de la Seguretat Social i el Servei Català de la Salut qui ens denuncia, la nostra lluita continua sent contra el conjunt del sistema del que aquestes institucions formen part i en el qual nosaltres també englobem a partits polítics, mitjans de comunicació i totes les institucions de l’Estat. Qualsevol mostra de solidaritat serà ben rebuda sempre i quan es respecti això: no volem caure bé al jutge, no volem sortir a la tele i no volem el suport de cap partit polític.

Alguns consells per dificultar la repressió

També som conscients que inevitablement hi haurà qui traspassarà la barrera d’allò legal, com us animem a que ens feu arribar les vostres mostres de suport us volem donar alguns consells sobre seguretat informàtica que contribueixin a la creació d’una cultura de la seguretat que dificultin les tasques repressives de l’Estat.

No enviar res des de cap ordinador que es pugui relacionar amb vosaltres (feina, casa, amistats, etc.). Podeu fer-ho des d’un locutori o des d’un ordinador, sistema operatiu i connexió a internet que no es pugui relacionar amb vosaltres.

No enviar res des de cap correu electrònic que es pugui relacionar amb vosaltres. Podeu obrir un correu nou (amb dades inventades) i enviar la notícia. No tornar a obrir mai més aquest correu.
– Eliminar les metadades de les imatges que publiqueu o envieu, ja que aquestes contenen informació sobre qui, quan, com i amb quin dispositiu s’han realitzat les imatges.
– Si feu servir un telèfon, que aquest no es pugui relacionar amb vosaltres. Podeu utilitzar el d’un locutori o una cabina telefònica.
-Si voleu fer fotografies o videos a les mobilitzacions, tingueu en compte que a les imatges no hi apareguin trets significatius de cap persona que hi participa i que no se les pugui reconèixer.

-Si feu fotos/videos a les mobilitzacions, que no es pugui reconèixer a la gent que hi participem.

Difusió de la informació
El procés legal de desallotjament es troba en un punt una mica incert. És precisament per aquesta incertesa que us demanem que estigueu atentes a les noves informacions que puguin anar sortint. També volem matissar que tot i aquesta amenaça, tal com també va passar les anteriors vegades, l’antic Cap Quevedo continua i continuarà amb el seu normal funcionament. Entenem que si aquest s’aturés ens estaríem autodesallotjant.

En aquesta línia volem afegir que, per evitar rumors, en cas d’intent de desallotjament serà el Banc Expropiat qui difondrà la informació. Demanem que no difoneu res que no sapigueu que surt directament de nosaltres. Tota mostra de solidaritat i de suport serà benvinguda, abans, durant i posterior a l’intent de desallotjament.

Per qualsevol cosa no dubteu en passar pel Cap Quevedo (C/Quevedo, 13-15, Vila de Gràcia).

Si voleu rebre la informació sobre el desallotjament envia un correu a elbanc@riseup.net o segueix-nos a @Banc_Expropiat o al blog https://bancexpropiatgracia.wordpress.com/

Defensem el que estimem! Vila de Gràcia, 20 de juny del 2018