gener 2015: quin barri volem? 2a part

Gener2015petit

Engeguem la segona part del cicle de cinefòrum Quin Barri Volem? El cicle està emmarcat dins unes jornades que volen estimular la reflexió sobre com s’estan transformant els barris de cara a l’especulació, el turisme i el consum. De cara això veiem important pensar i fomentar el debat sobre com seria el barri que ens agradaria viure.
http://quinbarrivolem.wordpress.com/

Diumenge 4 gener 19 hores

Cenizas del cielo
Espanya, 2008. 80′.
Dir: José Antonio Quirós

Sinopsi:
Ferguson, un escocès aventurer i escriptor de guies turístiques, visita el nord d’Espanya per completar la seva última publicació. L’autocaravana que condueix el deixa tirat prop d’una central tèrmica. Obligat a quedar-s’hi, entaula una peculiar amistat amb Federico, un pagès que creu que gràcies al compromís de Kyoto es va a tancar la central que contamina la vall. Federico li mostrarà a Ferguson la singular vida dels personatges que viuen en aquest microcosmos amenaçat: Cristina, una dona amb dos fills; una parella que creu no poder tenir fills per culpa de la central; un miner prejubilat obsessionat amb el golf, i un pescador que pesca de tot excepte peixos. A poc a poc, Ferguson s’implicarà en la lluita de Federico contra la central tèrmica.

 

Diumenge 11 gener 19 hores

Las manos sobre la ciudad
Itàlia, 1963. 105′.
Dir: Francesco Rosi

Sinopsi: Nottola, regidor de l’ajuntament de Nàpols, a més de ser membre de totes les comissions relacionades amb la construcció és un magnat del negoci immobiliari. Recolzat pels regidors del centre i la dreta, es dedica a l’especulació.

 

Diumenge 18 gener 19 hores

Gràcies per la propina
Espanya, 1997. 118′.
Dir: Francesc Bellmunt

Sinopsi: Dos germans solters de mitjana edat exerceixen de pare i mare dels seus dos nebots orfes. Junts formen una família liberal que contrasta amb el convencionalisme dels temps que corren.

 

Diumenge 25 gener 19 hores

Mercado de futuros
Espanya, 2011. 11′.
Dir: Mercedes Álvarez

Sinopsi: El desallotjament d’una casa, que es buida de tota la seva memòria, uns agents de borsa, un congrés sobre lideratge empresarial, un venedor de l’rastre que atresora records i es resisteix a vendre, la ciutat sencera com a espai virtual d’una fira immobiliària. La càmera treu el cap a aquests espais i personatges mentre intenta dibuixar alguns trets del nou aspecte del món. I de fons queda una pregunta: en el futur serà necessària la memòria?