Campanya són Bombers no policies

Campanya «són bombers no policies»

La setmana passada dos cotxes de bombers van aparèixer al Banc Expropiat. Ens van explicar que havien rebut un avís dient que teníem material perillós i que havien de fer un cop d’ull. Se’ls hi va explicar que en aquell moment no podien entrar -era pel matí- però que a partir de les 17h el Banc Expropiat obre cada dia i que es passessin en aquell moment. A dia d’avui encara no s’han passat.

Fins aquí acaba la anècdota però comencen els nostres dubtes: quin material perillós pensaven trobar? d’on sortia aquest misteriós «avís»? Si era tan important per què no han tornat? Preguntes i més preguntes que en una espiral conspiranoica ens va fer pensar, i si els mossos els hi han dit als bombers que els hi ajudin a desallotjar el Banc Expropiat? La seva visita era per a veure in situ el terreny d’aquesta futura tasca? Era una manera extranya d’avisar-nos de la inminència del desallotjament?

Dubtes que potser no ens porten enlloc així que hem decidit endegar la campanya de «són bombers no policies» per a que entre totes els hi poguem preguntar als bombers: si us avisesin per a desallotjar el Banc Expropiat ho farieu?

Va ser bastant mediàtic el cas de Roberto Rivas, el bomber de A Coruña que es va negar a fer un desnonament però sabem que aquest cas no és l’únic. Som moltes les dotacions que es neguen a acutar en cas de desallotjaments/desnonaments ja que mentre no corri en perill la vida d’algú no tenen la obligació d’actuar; la seva no és una tasca policial.

És per això que necessitem la vostra ajuda. Necessitem que feu còrrer aquest text per a que en un moment donat la dotació de bombers que hi pogués aparèixer es negués a desallotjar el cas del Banc Expropiat. Necessitem que aquesta informació corri per Internet, però sobretot necessitem que la feu arribar a totes aquelles persones que coneixeu que treballen als cossos de bombers.

La info que volem que arribi és aquest mateix text i els dos videos següents:

Alguns dels llocs on pots fer arribar aquesta informació

nobancs
Malgrat el que digui la pancarta el Banc Expropiat és un banc que val la pena rescatar…