Judici del Banc Expropiat pel cas _Banc Sorpresa_

Ja fa més de 4 anys que aquest judici està pendent. Moltxs de nosaltres no oblidarem tot el que va succeïr al maig/juny del 2016 arran del desallotjament del Banc Expropiat. Després de tot aquest temps continuem aquí, volent encarar aquesta lluita col·lectiva.

El judici pel qual s’imputen 5 companyxs amb diferents delictes (usurpació, danys, resistència greu a l’autoritat i lesions) ha estat suspès varis cops per diferents motius; l’absència d’algunx imputadx, la falta de proves presentades, i l’últim cop, l’octubre de l’any passat, perquè abans d’entrar a sala ens van oferir un pacte de conformitat que havíem de valorar.

El passat 7 d’octubre havíem de presentar-nos per dir si acceptàvem o no la conformitat que oferien. Aquest pacte venia a ser una rebaixa a mínims de la majoria dels delictes que s’imputen, rebaixant al mínim de mesos la pena multa i a mínims de quota diària. També eximia del pagament dels danys de la responsabilitat civil solidària del local. Pel que fa al delicte de lesions ens el treien però no la responsabilitat civil per indemnitzar a tres Mossos d’Esquadra.

Previ a la cita vam tenir un debat/reflexió entorn a com encarar aquest oferiment des de diferents punts de vista, i finalment vam decidir no acceptar-lo.

Així doncs, el judici pel cas del «Banc Sorpresa» se celebrerà el proper 17 de març del 2021.

Seguim juntxs. Seguim lluitant.