Festa d’inauguració del Txiki Bank Bang

El Txiki Bank Bang és un espai de joc 0-6anys ubicat al Banc Expropiat de la Vila de Gràcia.

Ens vam organitzar per crear un espai autogestionat on les criatures siguin les protagonistes del seu aprenentatge vital, les adultes intervenim el menys possible en el joc i en el desenvolupament motriu dels infants.
Portem uns mesos adequant l’espai, recollint materials pedagògics, compartint experiències de maternitats i paternitats..
Vam fer una primera presentació i festa d’inauguració el passat mes de maig i ara iniciem la fase d’obrir-nos poc a poc al barri, per fer de l’espai un lloc de trobada i suport mutu.

Al barri de Gràcia hi ha molts espais d’educació viva, però la majoria són privats, s’ha de pagar per participar-hi i, en molts casos, esdevenen espais elitistes. La criança no és un negoci, és un moment fonamental de les nostres vides i és la llavor per transformar el món en què vivim. És per això que volem assumir-la de forma comunitària, compartint la responsabilitat que suposa, perquè compartida és com més la gaudim.

Creiem que el projecte educatiu ha de ser afí a un projecte transformador més ampli, que qüestioni les lògiques mercantilitzadores al barri que precaritzen les nostres vides, que ens expulsen i que ens allunyen del món que volem per a nosaltres i per als nostres infants. No volem criar en bombolles de suport mutu, volem que el suport mutu s’extengui molt més enllà de la criança. És per això que donem suport al projecte del Banc Expropiat en la seva totalitat.

Expropiem bancs! recuperem CAPS! teixim comunitat!
La criança lliure, compartida i combativa, és salut!

“Adulto! renuncia a tus privilegios” – All Children Are Beautiful

TBB