Suspensió del judici del Banc Expropiat pel cas “Banc Sorpresa”

El judici pel cas del «Banc Sorpresa», el qual vam assistir el passat dilluns 7 d’octubre, va ser suspès.

Aquest cop la suspensió ha sigut per altres motius, ja que en aquest cas la prova sol.licitada sobre l’EPI dels Mossos va ser presentada, i el fet que una companya no estés present no va ser motiu per part de la fiscalia per a demanar la suspensió.

Abans d’entrar a la sala per a celebrar el judici van cridar a les advocades oferint un pacte de conformitat per a les presents, rebaixant substancialment vàries de les condemnes i eximint el pagament dels danys de la Responsabilitat Civil solidària del local.
En aquell moment, en un context de certa presió en tant als temps i espai, vam estar valorant què fer. Vam tenir en compte posicionament polític, qüestions de les condemnes… No teniem unanimitat entre lxs que estavem allà.

Finalment es va decidir no acceptar la conformitat ni celebrar el judici, ja que vam considerar oportú esperar a l’altra companya que no estava present, i també poder analitzar estratègicament amb altres persones del Banc Expropiat quina posició política tenim de cara a la proposta que han fet, la qual mantindran de cara al Juny.

Així doncs, ens han donat data per a una reunió de possible conformitat, on podem acceptar totxs, cap de lxs 5 o acceptar-la parcialment. La data d’aquesta serà el 10 de juny de 2020. I també ens van donar data per al judici en cas de que no existeixi una conformitat total pel dia 17 de juny de 2020.