Comunicat situació actual (27 de juny)

Han passat unes quantes setmanes des de les últimes manifestacions i molta gent s’està preguntant en quin punt ens trobem com a Banc Expropiat. Abans de res, no us preocupeu, continuem preparant la manera de reobrir el Banc Expropiat.

Durant aquestes setmanes estem fent molta feina, que potser no és tan visible, però que és totalment necessària per als nostres objectius. En aquest sentit, voldríem compartir amb vosaltres tota la informació que tenim relacionada amb les persones ferides i identificades.

 

El conseller d’Interior ha manifestat diverses vegades als mitjans de comunicació que:

  • Hi ha 55 persones identificades durant les 2 setmanes de mobilitzacions.
  • Hi ha 11 persones investigades en 3 jutjats diferents.
  • Que la Generalitat es personarà en aquells casos en què s’hagin produÏt danys al mobiliari urbà o lesions a agents dels Mossos d’Esquadra.

 

Davant d’aquestes informacions, voldríem explicar millor el que ens consta a nosaltres, així com què estem fent al respecte.

 

  • Nosaltres tenim constància de 9 persones investigades que ja han estat citades a declarar:

– 2 persones detingudes durant les mobilitzacions del dilluns 23 i dimarts 24.

– 2 persones identificades dins del Banc Expropiat quan es va aconseguir obrir la porta per tornar a entrar el dimarts 24.

– 5 persones detingudes el diumenge 29 durant la reocupació del Banc Expropiat dins l’anomenat «#BancSorpresa».

 

  • Hem fet una primera reunió amb totes les persones identificades que hem pogut contactar. Si no vas assistir a aquesta assemblea i també et van identificar posa’t en contacte amb nosaltres.
  • Hem fet també una primera reunió amb les persones ferides. De moment, nosaltres en tenim comptabilitzades més de 100. Si no vas assistir a aquesta assemblea i també et van ferir posa’t en contacte amb nosaltres.

Que de tot això que ha passat en resultin més de 100 persones ferides o que mig centenar puguin ser jutjades és una conseqüència lògica de la lluita. Però no és únicament per un sentiment de responsabilitat que hem decidit no deixar sola a tota aquesta gent.

 

Un dels objectius bàsics del Banc Expropiat durant aquests anys ha estat crear una densa xarxa de suport mutu. Potser hi ha qui entén això només com una manera d’ajudar a aquelles persones que estan en les situacions més difícils, que són acomiadades de la feina o expulsades de casa, per exemple. Nosaltres, en canvi, entenem el suport mutu com la manera en què les diferents persones d’una comunitat s’ajuden entre elles; alhora, entenem que la creació d’aquesta xarxa també crea una comunitat al seu voltant.

 

Això ho hem vist dins del Banc Expropiat en els últims anys i és aquesta manera de fer el que ha permès que hi hagués la resposta que hi ha hagut després del desallotjament. La comunitat de lluita generada les últimes setmanes no l’entenem només com a «gent solidària amb el Banc Expropiat», sinó com a gent que, amb la seva implicació en les mobilitzacions, ha entrat a formar part d’allò que significa el projecte del Banc Expropiat.

 

Recuperar l’espai del Banc Expropiat no serà suficient si no ho fem des de la comunitat de lluita en què ens hem transformat, i en aquesta comunitat també s’hi troben totes les ferides i identificades.

 

No deixar sola a tota aquella gent, fins ara desconeguda, que ha estat lesionada o identificada forma part d’allò que és el suport mutu, d’allò que és el Banc Expropiat.