Maite Fandos paga lloguer pel Banc Expropiat creient comprar la pau social

[CAT]

El passat 12 de juny, en el darrer dia del seu mandat com a regidora del districte de Gràcia, va aparèixer al Banc Expropiat la Maite Fandos. La seva intenció, tal i com va expressar-nos ella mateixa, era comunicar-nos que des de principis d’any i fins a desembre del 2015 el consistori ha estat pagant i pagarà el lloguer del Banc Expropiat al propietari de l’espai.

Primera notícia que en teníem i quina cara que ens va quedar.

Segons ella, ho ha fet perquè considera que el projecte val la pena degut a la tasca social que du a terme al barri. També afirma que no ens ho havia comunicat abans perquè sabia que no hi estaríem d’acord, i certament no hi estem d’acord ni volem el que han fet.
Nosaltres creiem que el Banc Expropiat és un projecte que val cadascuna de les penes, alegries i hores passades en permanències i curros, però sabem que les seves raons són ben diferents a les nostres. En realitat és molt clar que el que ha volgut és comprar la pau social en un any delicat d’eleccions municipals i autonòmiques on ni ella ni el seu partit estaven disposats a enfrontar-se a un altre desallotjament conflicitiu com ja va passar a Can Vies.
És interessant constatar que quan els interessa i convé tenen diners. Però el que ens sembla encara més tèrbol és que hagin arribat a un tracte amb algú com Manuel Bravo Solano, propietari del local que d’aquesta manera no només es treu el problema del damunt sinó que ara a més a més en treu un benefici.

Segons la Directa, l’especulador Manuel Bravo Solano està rebrà un total de 66000 € pel lloguer de tot el 2015. Les condicions concretes d’aquest “lloguer” ens són ara per ara desconegudes. Volem saber d’on i com ha sortit la partida econòmica que serveix per a pagar el lloguer, i si aquesta decisió ha estat presa en solitari per l’exregidora, o bé amb el suport del seu partit o fins i tot si ha estat consensuada amb la resta dels grups de la mesa del Districte. Volem investigar-ho per treure a la llum tots els detalls de l’acord i animem a qui pugui accedir a més informació que ens ajudi a recopilar-la. També animem a qui tingui preguntes sobre el que ha passat i sobre el nostre posicionament que contacti directament amb nosaltres.

A nosaltres no ens importa qui estigui a l’ajuntament, governi qui governi, sigui Barcelona En Comú o sigui CiU, la nostra línia política seguirà sent la mateixa que fins ara: no hem negociat ni demanat res a les institucions ni volem tenir relacions de cap tipus amb elles. Que el projecte hagi durat fins avui ho debem a la feina quotidiana, a l’arrelament del projecte al barri, a la pressió de la campanya i al suport rebut.

És la seva por al conflicte a peu de carrer allò que els ha empès a pagar el lloguer per mantenir la pau social que fins al moment necessiten. I la millor manera de continuar és seguir amb la nostra feina, mantenir i donar encara més vida al projecte i multiplicar les xarxes de suport mutu al barri i més enllà, tot preparant-nos per a la propera vegada que tornin a la càrrega.
Amb molt d’amor

—————————————————————————————————————————-

[CAST]

El pasado 12 de junio, en el último dia de su mandato como regidora del distrito de Gràcia, apareció en el Banc Expropiat Maite Fandos. Su intención, por ella misma así expresada, era comunicarnos que desde principios de año y hasta diciembre de 2015 el consistorio ha estado pagando un alquiler por el Banc Expropiat al propietario del espacio.

Primera noticia que teníamos e imaginaos la cara ques se nos quedó.

Según ella, lo ha hecho porque considera que el proyecto vale la pena debido a la tarea social que desarrolla en el barrio. También afirma que no nos lo había comunicado antes porque sabía que no estaríamos de acuerdo, y ciertamente no estamos de acuerdo ni queremos lo que han hecho.

Nosotras creemos que el Banc Expropiat es un proyecto que merece cada una de las penas, alegrías y horas allí pasadas en permanencias y curros, pero sabemos que sus razones son bien distintas a las nuestras. En realidad es muy evidente que lo que ha querido es comprar la paz social en un año delicado de elecciones municipales y autonomicas donde ni ella ni su partido estaban dispuestos a enfrentarse a otro desalojo conflictivo como ya pasó en Can Vies.

Es interesante constatar que cuando les interesa y conviene tienen dinero. Pero lo que nos parece aún más turbio es que hayan llegado a un trato con alguien como Bravo Solano, propietario del local que de esta forma no solo se quita el problema de encima sino que ahora además gana dinero por ello.

Según la Directa, el especulador Manuel Bravo Solano recibirà un total de 66000 € por el alquiler de todo el 2015. Las condiciones concretas de este “alquiler” nos son al momento desconocidas, queremos saber de dónde y cómo se ha sacado la partida económica que sirve para pagar dicho alquiler, y si esta decisión ha sido tomada en solitario por la exregidora, o con apoyo de su partido o incluso si se ha consensuado con el resto de los grupos de la mesa del Distrito. Queremos investigar para sacar a luz todos los detalles del acuerdo y animamos a quien pueda acceder a más información a ayudarnos a recopilarla. También animamos a quien tenga preguntas sobre lo que ha pasado y sobre nuestro posicionamiento a contactar directamente con nosotras.

A nosotras no nos importa quién esté en el ayuntamiento , gobierne quien gobierne , sea Barcelona En Comú o sea CiU, nuestra línea política seguirá siendo la misma que hasta ahora: no hemos negociado ni pedido nada a las instituciones ni queremos tener relaciones de ningún tipo con ellas.

Que el proyecto haya llegado hasta hoy lo debemos al trabajo cotidiano, al arraigo que tiene el proyecto en el barrio, a la presión de la campaña y al apoyo recibido.

Es su miedo al conflicto a pie de calle lo que les ha empujado a pagar el alquiler para mantener la paz social que hasta este momento necesitan. Y la mejor manera de continuar es seguir con nuestra manera de trabajar, mantener y dar aún más de vida al proyecto, multiplicar las redes de apoyo mútuo en el barrio y más allà, preparándonos para la proximas vez que vengan a la carga.

Amb molt d’amor