Campanya «són bombers no policies»

La setmana passada dos cotxes de bombers van aparèixer al Banc Expropiat. Ens van explicar que havien rebut un avís dient que teníem material perillós i que havien de fer un cop d’ull. Se’ls hi va explicar que en aquell moment no podien entrar -era pel matí- però que a partir de les 17h el Banc Expropiat obre cada dia i que es passessin en aquell moment. A dia d’avui encara no s’han passat.

Fins aquí acaba la anècdota però comencen els nostres dubtes: quin material perillós pensaven trobar? d’on sortia aquest misteriós «avís»? Si era tan important per què no han tornat? Preguntes i més preguntes que en una espiral conspiranoica ens va fer pensar, i si els mossos els hi han dit als bombers que els hi ajudin a desallotjar el Banc Expropiat? La seva visita era per a veure in situ el terreny d’aquesta futura tasca? Era una manera extranya d’avisar-nos de la inminència del desallotjament?

Dubtes que potser no ens porten enlloc així que hem decidit endegar la campanya de «són bombers no policies» per a que entre totes els hi poguem preguntar als bombers: si us avisesin per a desallotjar el Banc Expropiat ho farieu?

Va ser bastant mediàtic el cas de Roberto Rivas, el bomber de A Coruña que es va negar a fer un desnonament però sabem que aquest cas no és l’únic. Som moltes les dotacions que es neguen a acutar en cas de desallotjaments/desnonaments ja que mentre no corri en perill la vida d’algú no tenen la obligació d’actuar; la seva no és una tasca policial.

És per això que necessitem la vostra ajuda. Necessitem que feu còrrer aquest text per a que en un moment donat la dotació de bombers que hi pogués aparèixer es negués a desallotjar el cas del Banc Expropiat. Necessitem que aquesta informació corri per Internet, però sobretot necessitem que la feu arribar a totes aquelles persones que coneixeu que treballen als cossos de bombers.

La info que volem que arribi és aquest mateix text i els dos videos següents:

Alguns dels llocs on pots fer arribar aquesta informació

nobancs
Malgrat el que digui la pancarta el Banc Expropiat és un banc que val la pena rescatar…