Materials contra les agressions sexistes en les Festes de Gràcia

Les companyes de l’Assemblea de Dones Feministes de Gràcia ham preparat tota una sèrie de materials per a evitar que en aquestes Festes Majors de Gràcia es produeixin agressions sexistes, i en cas que no pugui ser que la resposta sigui clara i contundent: cap circumstància justifica una agressió!

 

Cartells

cartell02_fmgrc3a0cia

cartell03_fmgrc3a0cia

cartell04_fmgrc3a0cia

cartell-bavos
Manifest/Octaveta

La festa és l’espai en el que veïnes i veïns deixem de banda les nostres ocupacions quotidianes per trobar-nos, passar-nos-ho bé, esbargir-nos i socialitzar-nos. Les festes no són una illa en la lluita diària. Són un reflex de les estructures socials en les que es reprodueixen el sistema patriarcal i les seves conseqüències:Generalment el temps festiu s’entén com un parèntesi, una excepció, un moment en que les persones sortim de l’ordre quotidià per desenvolupar uns rols aparentment externs a la realitat. Sabem que en els espais de festa sovint es produeixen agressions sexistes, moltes vegades justificades amb l’argument de “per festes tot s’hi val”, o escudant-se sota el paraigües de l’alcohol i altres substàncies. Volem dir ben alt i ben clar que cap argument és vàlid ni permissible per justificar cap comportament que ens faci sentir incòmodes. La festa també és un espai polític i per això no hem de permetre que aquest context de singularitat serveixi com a excusa per donar més màniga ampla a segons quines actituds i situacions que considerem sexistes, racistes, homòfobes, lesbòfobes i masclistes.

Les agressions no són experiències individuals que s’han de viure en “soledat”, sinó que cal transportar-les a una esfera pública i prendre un compromís col·lectiu per tal d’afrontar-les de forma comunitària. Com a feministes, farem ús de les festes per desafiar el sistema;per crear nous models de relació basats en la solidaritat i el suport mutu, per crear espais còmodes, feministes i revolucionaris.

Anuncis